Informatie over onze workshops

Wij helpen jou graag met een top lipdub! Wij hebben verschillende lipdub arrangementen voor jou. De workshops kun je geheel samenstellen naar eigen wens. Reserveer je bij ons een lipdub? Dan ben je zeker van een professionele lipdub met een geweldig eindresultaat.

Wij maken jouw lipdub

Onze ervaren crew maakt wekelijks meerdere lipdubs in Nederland, België en soms zelfs in Duitsland. Wij werken met een vaste crew van videografen. Op die manier kunnen wij een professionele lipdub garanderen met de beste apparatuur. Je bent dus aan het goede adres voor een lipdub bij ons.

Daarnaast verzorgen wij jullie complete workshop. Denk aan: de geluidsinstallatie, Nederlandse en Engelse handleidingen, kant en klare draaiboeken, verschillende écht uitgebreide uitbreidingen en elk groepje krijgt zijn eigen geluidsbox om de lipdub goed te kunnen oefenen.

Aan de slag

Het maken van een lipdub start met de keuze van een muzieknummer en het vaststellen van een filmlocatie. Jullie mogen zelf de muziek kiezen en die leveren jullie ons aan. Kies vooral een vrolijk nummer. Zingen en bewegen zijn belangrijke onderdelen van de lipdub.

Muziekbox
Tijdens de workshop bieden wij elk groepje een eigen muziekbox aan, zodat jullie op locatie goed aan de slag kunnen met alle voorbereidingen.

Locatie

Wij maken lipdubs in heel Nederland, België en Duitsland. Jullie mogen zelf een locatie kiezen. Op deze locatie zijn wij van te voren aanwezig, zodat alvast de nodige voorbereiding door ons kan plaatsvinden. Wij maken bijvoorbeeld alvast de route voor jullie.

Op zoek naar de perfecte locatie
Over het algemeen vinden lipdubs overdag plaats op een locatie met veel daglicht. Parken zijn geweldige locaties voor een lipdub. Daar kun je vaak veel verschillende scenes in bedenken. Indien de lipdub binnen plaatsvindt, dan is een ruimte met veel natuurlijk licht erg belangrijk! Een ruimte waar veel Tl-verlichting is, geeft namelijk een heel vervelende flikkering in het beeld. Denk bijvoorbeeld aan kantoorpanden, scholen en verenigingsgebouwen. De camera kan dan verschillende ruimtes in en uit gaan, waar overal een klein decor gemaakt kan worden. Deuren kunnen open en dicht gaan en er kan op verschillende verdiepingen gefilmd worden.

Heb je een buitenlocatie op het oog, maar begint het plots met regenen? Dan kan een openbare parkeergarage voor een goed ‘plan b’ dienen, mits het daar is toegestaan te filmen.

Filmen van de lipdub

De lipdub bestaat volledig uit jullie input. De cameraman volgt een vaste looproute, waarbij jullie altijd mogen aangeven wat en hoe er precies gefilmd moet worden. De looproute moet goed getimed worden, zodat de cameraman altijd op tijd aankomt op locatie. Om die reden maken wij vooraf de getimede looproute voor jullie, dat scheelt een hoop werk.

Stabiel filmen
Wij filmen met een volledig steadicam installatie. Dat is een prachtig een zeer professioneel systeem om vloeiend te kunnen filmen. Doormiddel van twee mechanische armen zweeft de camera aan het lichaam van de cameraman.

Nu we het toch over onze cameraman hebben. Wist je dat hij al meer dan 100 lipdubs heeft gedraaid het afgelopen jaar?

Voorbereidingen

Alle deelnemers worden in groepjes verdeeld. Elk groepje krijgt één of meerdere stukjes uit het lied toegedeeld. Alle deelnemers bedenken originele, leuke, gekke een spontane acties voor de stukjes. Omdat het draaiboek vooraf al bekend is, kunnen de groepjes in de weken voorafgaand aan de opnames al goed aan de slag! Uiteraard is er op de dag zelf nog alle tijd om verder te gaan met de voorbereidingen. Wij zijn niet voor niets aanwezig om samen met jullie het onderste uit de kan te halen. We zorgen er voor dat het echt een super lipdub wordt!

Op locatie oefenen
Na het voorbereiden doen wij een aantal oefenrondes. We oefenen dan met elkaar de hele lipdub. Op die manier weten we precies hoe de lipdub loopt en waar we op moeten letten. Zodra het oefenen soepel verloopt gaan we filmen. We filmen ongeveer twee à drie keer de hele lipdub.

Take One!

Een lipdub wordt in één take opgenomen. Er mag dus niet in de opname geknipt en geplakt worden. Dat kan wel lastig zijn in bijvoorbeeld een drukke omgeving. Zorg er dan altijd voor dat andere gebruikers van het gebouw weten van de opnames, zodat er niemand per ongeluk door het beeld loopt. In een drukke omgeving zoals een stadscentrum of park is dat niet altijd te vermijden. Toch geven deze ‘figuranten’ vaak wel een leuk tintje aan de lipdub.

Oeps… foutje
Gaat er toch iets fout? Dan speel je natuurlijk gewoon door! Elke opname heeft sterke en minder sterke kanten. Dat hoort er nou eenmaal bij. Door veel te oefenen zorgen wij ervoor dat alles zeer soepel verloopt! Uit de verschillende opnames kiezen we de beste opname. Deze is altijd hilarisch, ludiek, leuk en grappig. Geweldig om later weer eens terug te kijken.

Terugkijken

Indien er tijd over is kijken we de ruwe versie van de lipdub direct terug! Dit is de nog onbewerkte versie. Op een later moment wordt de lipdub (indien nodig) verder gestabiliseerd, bewerkt en komen er passende introductietitels en een aftiteling bij. Kies je de uitbreiding ‘Lipdub Show’, dan kijken wij de lipdub zelfs terug op een groot scherm! Ongeveer 30 minuten na afloop van de workshop is er dan een première van jullie lipdub!

Montage
Jullie zijn verder geheel ‘in control’ over de eindmontage. Je mag al jouw wensen doorgeven, bijvoorbeeld de titels en aftiteling. Doe je dit vooraf? Dan is jouw lipdub vaak al binnen een paar dagen afgerond en aangeleverd.

Schuiven naar boven